OTTO in de Media

27 nov 2017
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

‘Betere regelgeving voor arbeidsmigranten’

Categorie: Blog, Nieuws

Jeroen Dijsselbloem pleit er in de Willen Dreeslezing voor om de regelgeving voor arbeidsmigranten makkelijker te maken.

Regelgeving voor arbeidsmigranten moet gemakkelijker

​In de Willem Dreeslezing pleit voorzitter van de Europagroep, Jeroen Dijsselbloem ervoor om de regelgeving voor arbeidsmigranten makkelijker te maken. Hij ziet arbeidsmigranten als een mogelijk middel om tijdelijke economische terugslag in delen van de Europese Unie op te vangen. Arbeiders moeten makkelijker in een ander Europees land kunnen werken als het in hun eigen land even slechter gaat. Nu stuiten arbeiders nog steeds op belemmeringen, zoals de toegang tot sociale voorzieningen.

​De oud-minister van Financiën hield in Den Haag de Willem Dreeslezing, genoemd naar de oud-premier die geldt als een grondlegger van de verzorgingsstaat. Dijsselbloem ziet arbeidsmigratie als een van de mogelijke middelen om tijdelijke economische terugslag in delen van de Europese Unie op te vangen. Hij doelt specifiek op de negentien landen die de euro al hebben en de andere landen binnen de Europese Economische en Monetaire Unie. Hij vindt dan ook dat niet alleen de nationale economiën, maar ook de sociale voorzieningen naar elkaar toe moeten groeien.

Klik hier voor de complete Willem-Dreeslezing.

Tekorten op de Europese arbeidsmarkt​

​Bij OTTO Work Force zijn we blij met het bepleiten voor makkelijke regelgeving voor abeidsmigranten om in een ander Europees land te gaan werken. Onze CEO Frank van Gool pleit hier namelijk al jaren voor en is van mening dat we arbeidsmigranten hard nodig hebben om de economie in Nederland draaiende te houden. Ook op de Nederlandse arbeidsmarkt ontstaan namelijk te korten. Het is steeds lastiger om goede medewerkers binnen te halen en ook binnen te houden.

​Boeien en binden van arbeidsmigranten

​’Als uitzendbureau is het belangrijk je steeds meer te focussen op de customer journey van de flexmedewerker. Je begeleidt hem van A tot Z vanaf het moment dat de intentie voor de samenwerking er is. Op deze manier kun je het verschil maken voor kandidaten en zorg je ervoor dat ze uiteindelijk meer tevreden zijn. Zo doen we dat bij OTTO al jaren. Vanaf het moment dat de kandidaat interesse toont faciliteren wij hem bij alle aspecten van zijn reis naar Nederland. We organiseren de reis naar Nederland, ontvangen hem op de woonlocatie en verrassen hem met een welkomstpakket met de eerste benodigdheden. Uiteindelijk wordt hij vanuit OTTO ondersteund om een BSN-nummer aan te vragen bij de gemeente en kan hij zelfs via OTTO een zorgverzekering afsluiten. Ook krijgen ze bij ons altijd al gelijk loon voor gelijk werk en zo hoort het ook.’​

Over de Willem Drees-lezing

​De stichting Willem Drees-lezing stelt zich ten doel om de grote betekenis die dr. Willem Drees heeft gehad voor de opbouw van de Nederlandse verzorgingsstaat in de 20ste eeuw te memoreren door jaarlijks een publieke lezing te organiseren. Met behulp van deze lezingen wil de stichting de principes van de verzorgingsstaat actualiseren en verdiepen. De stichting hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan het waarborgen van een rechtvaardige en democratische verdeling van kennis, inkomen en macht in Nederland en daarbuiten.