OTTO in de Media

10 aug 2018
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

Historisch goed jaar voor OTTO Work Force

Categorie: Blog, Nieuws

OTTO Work Force heeft nog nooit zo goed gepresteerd als in 2017. Het uitzendconcern uit Venray had vorig jaar een omzet van 282 miljoen euro.

Dat is 20 miljoen meer dan in 2016, een groei van 7,6 procent. Ook de winst groeide, van 6 naar 8 miljoen euro.

Oranje boven
De toename van de omzet en winst kwam vooral door de activiteiten in Nederland. Voor het eerst had het bedrijf een weekomzet van 5 miljoen euro in ons land. In Duitsland en Centraal-Europa ging de omzet omlaag.

Krapte
Het concern profiteerde volgens topman Frank van Gool vooral van de krapte op de arbeidsmarkt in Nederland, zo schrijft hij in de jaarrekening. Dit jaar verwacht hij dat deze krapte nog zal toenemen. En dat is goed voor het bedrijf. Otto verwacht een omzettoename van 50 miljoen euro, wat een groei van 18 procent zou betekenen.

Netwerk
Otto merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om goed, gemotiveerd personeel te vinden. Het bedrijf wil daarom profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder Outsourcing (OSI).

Mogelijkheden
De Japanners namen eerder dit jaar 56 procent van de aandelen van Otto over. Het uitzendbureau is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika en heeft ruim 60.000 medewerkers. “Gezien de krapte op de Europese arbeidsmarkt biedt de samenwerking met OSI uitstekende mogelijkheden om arbeidskrachten vanuit Azië en de rest van de wereld in Europa in te zetten”, aldus Van Gool.

Lees hier het artikel, en luister het audiofragment op 1Limburg.

Lees ook: ‘In de toekomst moeten we ook mondiaal gaan werven’.