OTTO in de Media

10 aug 2018
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

‘In de toekomst moeten we ook mondiaal gaan werven’

Categorie: Blog, Nieuws

Over vijf tot tien jaar zijn Aziatische uitzendkrachten in Nederland hard nodig, stelt Frank van Gool van het Venrayse uitzendbureau OTTO Work Force.

Volgens de topman wordt het in de komende jaren door vergrijzing steeds moeilijker om vacatures in Europa in te vullen.

Wereldwijd werven
Het uitzendbureau uit Venray haalt nu nog voornamelijk uitzendkrachten uit Oost-Europa, maar dat wordt steeds moeilijker, merkt ook Frank van Gool. “We halen nu 40 procent van onze uitzendkrachten uit Nederland en 60 procent uit Oost-Europa. We kunnen nog in landen als Bulgarije en Hongarije mensen proberen te vinden. Maar in de toekomst moeten we ook mondiaal gaan werven.”

Vergrijzing
Mondiaal werven is volgens Van Gool noodzakelijk omdat de vergrijzing in Europa, en vooral in Duitsland, groot is. Veel mensen gaan met pensioen en daardoor komen er steeds meer vacatures. En die moeten opgevuld worden. “In de toekomst zullen we daarom misschien Vietnamezen naar Nederland moeten halen”, stelt hij.

Grootaandeelhouder
Het bedrijf denkt dan te profiteren van het netwerk van haar nieuwe Japanse grootaandeelhouder OSI. Dat beursgenoteerde bedrijf heeft ruim 60.000 medewerkers en is actief in Azië, Australië en Zuid-Amerika.

Lees het bericht op 1Limburg hier.

Lees ook: historisch goed jaar voor OTTO Work Force