OTTO in de Media

12 apr 2018
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

‘Mobiele huisjes voor hulptroepen in Limburg’

Categorie: Blog, Nieuws
Huisvesting seizoenswerkers. De directeur van OTTO Work Force in Venray heeft drie soorten chalets laten ontwerpen, geschikt voor twee tot vier personen.

Een oplossing voor de huisvesting van arbeidsmigranten die hier maar korte tijd werken, denkt hij.

Frank van Gool heeft dagelijks zo’n 22.000 werknemers aan de slag in heel Europa en hij ziet de vraag naar arbeidsmigranten alleen maar toenemen. Zo zeer zelfs, dat hij nu met zijn OTTO Work Force onder Japanse vleugels de arbeidsbemiddeling wereldwijd gaat oppakken.

Druk
Met die stijgende vraag naar buitenlandse hulptroepen voor bijvoorbeeld de bouw, de logistiek of seizoenswerk (short stay) in de Noord-Limburgse kassen, neemt ook de druk op de lokale woningmarkt toe. Al die werknemers moeten immers ook ergens onderdak hebben. Niet zelden vallen ze ten prooi aan huisjesmelkers, die de buitenlanders tegen woekerprijzen en in te grote aantallen in huizen proppen. Vaak met overlast in woonwijken tot gevolg.

OTTO­-baas Van Gool weet daar alles van. Een kleine maand geleden vroeg hij in een brandbrief aan 150 Nederlandse gemeenten om aandacht voor die ongewenste situaties. Hij droeg meteen een mogelijke oplossing aan: Mobile Homes. 56 vierkante meter woonoppervlak, robuuste materialen, netjes en van alle gemakken voorzien: keuken, televisie, een ordelijke doucheruimte, wifi. Een trits zonnepanelen op het dak zorgt voor de elektriciteit.

Klik hier voor het artikel van De Limburger.