OTTO Foundation

OTTO Work Force voelt zich maatschappelijk betrokken bij de regio’s waar een deel van onze medewerkers vandaan komen. Daarom willen we een bijdrage leveren aan de oplossingen van de soms nog schrijnende problemen in deze gebieden. Dat doen wij met onze OTTO Foundation.

 

 

Goede doelen

OTTO Foundation

Doelstelling

OTTO Foundation heeft ten doel het geven van maatschappelijke, humanitaire en economische hulp aan mensen met een minimuminkomen in Polen of andere landen waar OTTO werkzaam is, zowel door middel van individuele hulp als ondersteuning van instanties en (maatschappelijke) organisaties die zich met armoedebestrijding bezig houden.

 

Ambitie

De Stichting OTTO Foundation is opgericht in 2002. Als maatschappelijk betrokken organisatie wil OTTO foundation een bijdrage leveren aan de samenleving. De gedachte achter OTTO Foundation is dat de donatie per project in principe aan meerdere personen ten goede komt. Bij wijze van uitzondering is het denkbaar dat individuele personen worden ondersteund in het kader van armoedebestrijding. Uitgangspunt is dat wij onze doelen verwezenlijken door inzameling van financiële middelen en goederen, het liefst in samenwerking met plaatselijke overheden, organisaties en kerken. Op die manier zorgen wij voor een zo breed mogelijk maatschappelijk draagvlak. Hierbij kan men denken aan ondersteuning met betrekking tot sportactiviteiten, muziek en /of weeshuizen.

Concreet tracht de stichting haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  • Inzameling van financiële middelen en goederen;
  • Samenwerking met plaatselijke overheden, organisaties en kerken;
  • Ondersteuningen organiseren van projecten en activiteiten.

Gezamenlijke liefdadigheidsacties georganiseerd met Adidas

Adidas, een van onze vaste klanten in Nederland en Duitsland, schenkt ons elk jaar honderden stuks nieuwe kleding en schoenen, die wij daarna door kunnen geven aan diverse doelen. Veelal hebben de kinderen niet veel meer dan de hoognodige kleding. De nieuwe kleding wordt dan ook altijd zeer enthousiast ontvangen. In 2013 hebben wij samen met Adidas aan meer dan 2216 kinderen uit 40 weeshuizen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra en families pakketten met spullen kunnen schenken. Eén initiatief was een grote voorstelling in een theater in Warschau ter gelegenheid van Kinderdag in juni 2013.

Podajemy (dobro) Dalej! (Wij geven het heil door!)

De sociale actie PodajęDalej (Ik geef door) is al een traditie geworden binnen onze stichting en een vast evenement op de agenda van onze zakelijke partners en medewerkers. Het begon allemaal in 2011 toen Guido Vreuls deelnam aan de marathon van Opole om fondsenwerving voor de behandeling van de dochter van een van onze medewerkers te ondersteunen. Een jaar later, tijdens de volgende marathon, waren er zes teams die het estafettestokje aan elkaar doorgaven en hierdoor de startsein hebben gegeven voor de actie “PodajęDalej”. Teams kiezen hun eigen goede doel waaraan ze hun estafette opdragen en waarvoor ze door eigen promotionele activiteiten geld inzamelen. In 2013 waren er maar liefst 17 ​​teams, waaronder twee samengesteld uit medewerkers van OTTO om onze Foundation te vertegenwoordigen. Met hun inspanning ondersteunden beide OTTO teams Fundacja na RatunekDzieciom z ChorobąNowotworową (Stichting voor Kinderen met Kanker).

OTTO speelt met Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Op 13 januari 2013 gedurende de 21ste Finale van WOŚP (Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy) speelde OTTO letterlijk en figuurlijk samen met de stichting op de podia van Opole en Wroclaw, waar de door ons uitgenodigde Nederlandse band Madi optrad. De band heeft onderweg naar Polen een extra luchtconcert gespeeld om ook onder de passagiers in het vliegtuig geld te verzamelen voor de stichting. Een uniek evenement! We hebben ook een cheque gedoneerd ter waarde van EUR 50.000. Dit allemaal als hulp voor kinderen en bejaarden in nood.

Homelessworld cup – we make the history

In 2003 heeft een Engelsman Mel Young, de oprichter van de gratis krant Megaphon, voor het eerst in de geschiedenis een internationaal voetbalevenement voor daklozen georganiseerd in Oostenrijk; Homeless World Cup. Sindsdien vindt er elk jaar de Homeless World Cup plaats in diverse locaties ter wereld. De dakloze atleten worstelen niet alleen met de moeilijke wedstrijden, maar ze breken ook interne belemmeringen, leren om als een team te spelen en ontwikkelen eigen zelfvertrouwen. Het Poolse team nam twee keer de tweede plaats, in 2005 en 2007. Het kampioenschap gaf aanleiding tot vele onderlinge voetbalinitiatieven. Elk jaar worden er in Polen voetbalkampioenschappen voor de daklozen georganiseerd, zowel in een kleinere als een grotere mate. OTTO was medeorganisator van de meeste ervan. In augustus 2013 droegen we bij aan de geschiedenis van Homeless World Cup in Poznań. De spelers, die vaak geen eigen schoenen hadden, hebben van ons Adidas schoeisel gekregen en we hebben ons ingezet voor het verkrijgen van aanzienlijke fondsen voor de organisatie van het evenement vanuit het Ministerie van Sport. Veel van onze klanten en medewerkers hebben deelgenomen aan het evenement.

Bestuur OTTO Foundation

Justyna Kooijmans

Secretaris OTTO Foundation

Karolina Swoboda

Voorzitter OTTO Foundation

Peter Bouman

Penningmeester OTTO Foundation

Contact

Meer weten over de OTTO Foundation?
Heeft u zelf een goed doel of instelling waarbij u de hulp van de OTTO Foundation wilt inschakelen?

Of wilt u meer te weten komen over de OTTO Foundation? Neem dan contact met ons op.

 

Stichting OTTO Foundation

Keizersveld 51, 5803 AP Venray

+31 (0) 478 52 99 99

RSIN: 811561823

 

Neem contact op