OTTO in de Media

27 jan 2018
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

‘Polen zijn eerder de oplossing dan het probleem’

Categorie: Blog, Nieuws

Zet de rem op buitenlandse werknemers. Zo opende fractievoorzitter Sybrand Buma deze week de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. ,,Niks anders dan zieltjes winnen”, stelt Frank van Gool van uitzendbureau OTTO Work Force.

Van Gool: ,,Ook wethouders slaan stoere taal uit over het aanpakken van huisvesting van arbeidsmigranten op recreatieparken. Maar over alternatieven hoor je ze even niet. Nu komen met nieuwe huisvestingsplannen voor arbeidsmigranten, daar win je geen stemmen mee. Dus duiken ze liever even.”

20.000 Arbeidsmigranten
Met OTTO Work Force is de in Berghem geboren en getogen tuinderszoon Van Gool een van de grote Europese uitzendbureaus voor arbeidsmigranten. Zijn bedrijf heeft 20.000 uitzendkrachten aan het werk in onder meer Nederland, Duitsland en Polen. In Brabant gaan er per dag zo’n 2000 werknemers aan de slag, vooral veel Polen en vooral veel in distributiecentra.
In een recente serie van het Brabants Dagblad bleek de afgelopen weken eens te meer dat vooral de huisvesting van al die arbeidsmigranten in veel gemeenten tot problemen en protesten leidt. Van Gool las mee. Je zal hem niet horen zeggen dat er nooit overlast is. ,,Als je dat op wil lossen moet je als gemeente juist meer doen. Niet minder. Je kunt niet het wonen op recreatieparken terugdringen en de deur op slot gooien voor nieuwe huisvestingsplannen.

Van Gool wijst op projecten in Boskoop en Den Haag waar OTTO Workforce in samenwerking met andere partijen complexen gebouwd heeft met studio’s voor buitenlandse werknemers met eigen douche en keuken. Ook in Waalwijk op het voormalige RWB-terrein gaat zo’n complex verrijzen. Net als in Waalwijk zouden gemeenten wat Van Gool betreft veel vaker gebruik moeten maken van tijdelijke aanpassing van het geldende bestemmingsplan. ,,Nu lopen we aan tegen ellenlange procedures. Je kunt het op kortere termijn regelen voor een periode van tien jaar. Hoe het daarna verder gaat, kan nu toch niemand zeggen.”

Klik hier voor de link naar het artikel op bd.nl of bekijk de afbeeldingen hieronder.