OTTO in de Media

16 nov 2017
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

‘Structurele ontwikkeling van tekorten op Europese arbeidsmarkt’

Categorie: Blog

Afgelopen dinsdag tijdens ‘zaken doen met’ op BNR Nieuwsradio ging Rob Ruhl van Next Market Advisory in gesprek over het structurele tekort wat ontstaat op de Europese arbeidsmarkt.

Ook op de Nederlandse arbeidsmarkt ontstaan tekorten. Het is steeds lastiger om goede medewerkers binnen te halen en ook binnen te houden. Bij OTTO Work Force wordt gezocht naar creatieve oplossingen die voornamelijk te maken hebben met het boeien en binden van medewerkers. Hoe vind je de beste medewerkers? Maar nog belangrijker: Hoe blijf je ze boeien en hoe bind je ze aan jouw bedrijf?

Tekorten op de arbeidsmarkt in Europa

Tijdens de uitzending van Zaken doen Met op BNR Nieuwsradio wordt aangegeven dat niet alleen de Nederlandse arbeidsmarkt steeds vaker te maken krijgt met een tekort aan goede medewerkers. Ook andere Europese landen zoals Polen merken dat het steeds lastiger is de juiste mensen aan je organisatie te binden. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de beroepsbevolking in Centraal- en Oost-Europa blijft dalen. Een deel van de beroepsbevolking vertrekt ook naar andere landen om te werken. Maar daarnaast worden er ook te weinig kinderen geboren en vergrijst de bevolking erg snel. De slag om arbeiders vindt dus niet meer alleen plaats in West-Europa, ook in Oost-Europa. ​

​Nederlandse arbeidsmarkt: kwestie van vraag en aanbod

​Dit komt mede doordat arbeidsmigranten naar Nederland vertrekken omdat ze daar een beter salaris betaald krijgen. Maar ook in Nederland zien we op diverse aspecten van de arbeidsmarkt tekorten ontstaan. De economie maakt een enorme groei door, wat ervoor zorgt dat organisaties meer mensen nodig hebben en ze ook weer durven aan te nemen. Er zijn steeds minder openstaande vacatures en het is steeds lastiger kwalitatief goede medewerkers te vinden. Het is belangrijk de juiste mensen binnen te halen en ook binnen te houden. Hoe blijf je ze boeien en bind je ze aan je organisatie?  Een belangrijk item wat bij OTTO Work Force al langere tijd op de agenda staat en ook voldoende aandacht krijgt. Dit zorgt er mede voor dat wij weinig problemen kennen in het vinden van de juiste medewerkers en de aanvragen van klanten goed kunnen invullen. In het OTTO Magazine wat in december gepubliceerd wordt kun je meer lezen over dit onderwerp en hoe hiermee wordt omgegaan.

​Gelijk loon voor gelijk werk

Ook de nieuwe Europese richtlijn voor ‘Gelijk loon voor gelijk werk’ is ter discussie gesteld. Rob Ruhl geeft aan dat de richtlijn nog geen blijvende oplossing is voor de oneerlijke concurrentie die de afgelopen jaren is ontstaan. OTTO Work Force en CEO Frank van Gool onderschreven dit al eerder in een gepubliceerd persbericht over dit onderwerp. Het streven is heel keurig om een gelijke beloning voor gelijk werk te betalen. Dit is echter maar een oplossing voor een kleine groep arbeidsmigranten. Ruim negentig procent van de arbeidsmigranten wordt al in Nederland verloond. Dit betekent dat ze hetzelfde salaris krijgen als de Nederlandse medewerkers en dat de sociale premies en belastingen in Nederland worden afgedragen. Hier vindt dus geen concurrentie plaats op arbeidsvoorwaarden. Op deze manier doet OTTO dit al sinds haar bestaan​. Natuurlijk zijn er incidenten die iets anders laten zien, maar die worden afgekeurd en aangepakt door onder andere de media.

Oplossing: totaal ontzorgen

​’Als uitzendbureau is het belangrijk je steeds meer te focussen op de customer journey van de flexmedewerker. Je begeleidt hem van A tot Z vanaf het moment dat de intentie voor de samenwerking er is. Op deze manier kun je het verschil maken voor kandidaten en zorg je ervoor dat ze uiteindelijk meer tevreden zijn. Zo doen we dat bij OTTO al jaren. Vanaf het moment dat de kandidaat interesse toont faciliteren wij hem bij alle aspecten van zijn reis naar Nederland. We organiseren de reis naar Nederland, ontvangen hem op de woonlocatie en verrassen hem met een welkomstpakket met de eerste benodigdheden. Uiteindelijk wordt hij vanuit OTTO ondersteund om een BSN-nummer aan te vragen bij de gemeente en kan hij zelfs via OTTO een zorgverzekering afsluiten. Ook krijgen ze bij ons altijd al gelijk loon voor gelijk werk en zo hoort het ook.’

Conclusie arbeidsmarkt

​Er wordt vanuit alle landen in Europa, dus ook in Nederland, gezocht naar oplossingen voor het tekort wat ontstaan aan alle kanten op de arbeidsmarkt. Voor OTTO Work Force als arbeidsmarktspecialist is dit natuurlijk een belangrijk onderwerp. In het OTTO Magazine wat in december 2017 wordt gepubliceerd is veel te lezen over dit onderwerp en de oplossingen die al gevonden zijn. Stay tuned!

​Klik hier om de uitzending van ‘zaken doen met’ terug te luisteren op de website van BNR Nieuwsradio.