OTTO in de Media

29 nov 2017
OTTO Work Force grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa

Uitzendbranche: OTTO Work Force verrast meer dan 100 jubilarissen!

Categorie: Blog, Nieuws

Hiermee ontkracht het uitzendbureau direct een aantal vooroordelen die bestaan over de uitzendbranche.

Jubilarissendiner OTTO Work Force: vooroordelen uitzendbranche ontkracht

​Op dinsdag 28 november was Klein Zakopane in Giesbeek gevuld met 140 gasten die uitgenodigd zijn door OTTO Work Force. Van de 140 gasten waren meer dan 100 flexmedewerkers aanwezig die 10 jaar of langer in dienst zijn bij het uitzendbureau. Ook was er plek voor de On-Site medewerkers van OTTO om het jubileum van de medewerkers te vieren en zijn er contactpersonen van de klanten uitgenodigd waar deze jubilarissen al jaren werkzaam zijn. De trots mag gedeeld worden! En met dit bijzonder hoge aantal jubilarissen en het feestelijk georganiseerde diner ontkracht OTTO Work Force direct een aantal vooroordelen die bestaan over de uitzendbranche.

Vooroordeel: werken in de uitzendbranche is toch tijdelijk en geeft mij geen zekerheid?

​Tijdelijke functies komen inderdaad met regelmaat voorbij om bijvoorbeeld pieken op te vangen. Maar ook veel van de functies bij een uitzendbureau zijn niet tijdelijk en bieden zelfs een aantrekkelijk toekomstperspectief. Sterker nog: OTTO Work Force heeft het liefst dat alle medewerkers zo lang mogelijk blijven. Dit betekent dat de medewerker tevreden is en goed op zijn plek zit. Dat betekent automatisch ook een tevreden klant. Als je goed functioneert en je werkgever is tevreden, kan het dus zomaar zijn dat je langer dan tien jaar in dienst bent van hetzelfde uitzendbureau. In 2017 is het belang van het uitzendbureau nogmaals gebleken. Maar liefst 9% van de werkzoekenden in Nederland heeft een baan gevonden via een uitzendbureau. Onder ouderen is het uitzendbureau nog populairder; ruim 16% van de 50-plussers zegt in 2017 via een uitzendbureau aan een baan te zijn gekomen.

​Feestelijke huldiging

Tijdens de feestelijke huldiging van de jubilarissen bleek niets minder waar te zijn. Nadat de jubilarissen zijn ontvangen met een glas prosecco konden ze uiteindelijk genieten van een heerlijk 4-gangen diner bij Klein Zakopane. Tussen de gangen door werden de jubilarissen persoonlijk gehuldigd op het podium, en ontvingen ze van CEO Frank van Gool en Operationeel Directeur Karolina Swoboda persoonlijk een OTTO Work Force ere speldje, een oorkonde en een mooie bos bloemen. Speciaal aandacht was er voor de allereerste flexmedewerker in dienst van OTTO Work Force: Tomasz Maciossek. In 2001 kwam hij als eerste uitzendkracht naar Nederland om (al dan niet) tijdelijk hier te werken. Inmiddels is hij vast in dienst bij onze klant Gipmans, heeft hij via OTTO zijn vrouw gevonden en hebben ze samen een nieuw leven opgebouwd in Nederland. Ook werd de directie van OTTO toegesproken door een van onze oudste medewerkers: Jozef Jendrzejek. Hij werkt al jaren op onze woonlocatie in Laarbruch en is OTTO erg dankbaar voor zijn baan.

CEO Frank van Gool reageert

​CEO Frank van Gool reageert: ‘Het was een fantastische avond waar ik vol trots de speldjes heb mogen uitdelen aan de jubilarissen. Als organisatie zijn we ontzettend blij om te zien dat er zo veel medewerkers zijn die het na 10 jaar of zelfs langer nog steeds zo naar de zin hebben bij ons. Daar doen we het natuurlijk voor. Om aan de blije gezichten van de mensen te zien dat ook wij als organisatie voor hen het verschil maken, dat is fantastisch. De komende jaren verwachten we steeds meer jubilarissen die 10 jaar in dienst zijn, dus zijn we voornemens deze mooie avond jaarlijks te herhalen. Medewerkers zijn ons kapitaal, en dat moet je koesteren. Ook is het fijn eens de positieve kant van de uitzendbranche te belichten.’

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de avond.

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche

jubilarissen OTTO Work Force uitzendbranche