OTTO Work Force

Sinds de oprichting van OTTO Work Force in 2000 zijn wij enorm snel gegroeid. Inmiddels zijn wij de grootste arbeidsbemiddelaar in Europa. Wij zijn wij altijd op zoek naar mensen die het verschil kunnen maken voor onze klanten. Daarnaast zoeken wij zelf ook de beste mensen om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Hou jij van een uitdaging en wil jij samen met ons het verschil maken? Lees dan snel verder. Op deze pagina leggen wij je namelijk uit wat het betekent om bij ons te komen werken en welke kansen dit biedt voor jouw carrière!

Doorgroeimogelijkheden
Wanneer jij kansen ziet in je carrière, geeft OTTO jou de ruimte. In veel functies bieden wij dan ook de mogelijkheid om door te groeien en stappen te maken. De juiste houding, volledige inzet en doorzettingsvermogen heb je hiervoor nodig!

Interesse?

Bekijk meteen onze vacatures!

Maak kennis met onze medewerkers.

Waarom werken ze bij OTTO Work Force?

Flexcoördinator

Als Flexcoördinator ben je de spil tussen de opdrachtgever en de flexmedewerker. Je draagt zorg voor het dagelijkse operationele proces op de werkvloer.

On-Site Specialist

De On-Site Specialist zorgt voor het effectief en efficiënt plannen van medewerkers bij de klant, de dagelijkse gang van zaken op de On-Site locatie, het klantcontact en de administratie rondom het verblijf van de flexmedewerker bij de klant, de locatie en OTTO Work Force.

On-Site Manager

De On-Site Manager is verantwoordelijk voor het dagelijks realiseren van flexibele en dynamische oplossingen op het gebied van flexibele arbeid bij de opdrachtgever. Daarnaast geef je leiding aan een team van On-Site Specialisten.

OTTO Development Programma

Voor alle stafmedewerkers heeft OTTO het OTTO Development Programma gelanceerd. Hierin krijgen medewerkers de mogelijkheid mee te groeien met het bedrijf. Je krijgt coaching en trainingen van managers ‘on the job’, in-company training over communicatie, leiderschap en lean six sigma. Ook krijg je begeleiding van een externe coach die jouw individuele doelen en ontwikkeling ondersteund.

High Potentials

Jaarlijks krijgen tien ‘High Potentials’ de kans dieper aan de slag te gaan met het OTTO Development Porgramma. Hiervoor geldt een strenge selectieprocedure. De tien uitgekozen deelnemers representeren gezamenlijk alle afdelingen van de organisatie. Deze groep krijgt training over dezelfde onderwerpen, echter gaan zij dieper in op stof. Tevens voeren zij een tweetal projecten uit en buigen zij zich over de strategie. Van deze High Potentials wordt verwacht dat zij een verbindende factor zijn naar de rest van de organisatie. Wie weet bekleden ze in de toekomst wel een key positie bij OTTO!

De overige trainingen worden op basis van functie, vereiste kennis en in het kader van ontwikkeling ongoing aan onze medewerkers aangeboden.

Good Habitz

Alle medewerkers krijgen een account van Good Habitz, een online platform waar je onbeperkt kunt leren! Zij bieden toegang tot 95 online trainingen op het gebied van management, persoonlijke effectiviteit, communicatie, Office en commerciële vaardigheden.

BHV

In een aantal onderdelen van onze organisatie, dan met name de operationele functies, achten wij bedrijfshulpverlening erg belangrijk. Brandbestrijding, ontruiming en eerste hulp (inclusief AED) zijn de onderdelen die aan bod komen tijdens de cursussen die door externe partners worden gegeven.

RESPECT Kernwaarden

Ons bedrijf heeft 7 duidelijke kernwaarden, die samen en het woord RESPECT vormen. Alles valt of staat bij het respect dat wij voor onze medewerkers, voor onze klanten, voor elkaar en voor de wereld om ons heen hebben.

VIL-VCU

Alle medewerkers in de uitzendbranche met een leidinggevende functie dienen te beschikken over het diploma VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Door middel van een tweedaagse training worden ze opgeleid om vervolgens examen af te leggen over veiligheid en gezondheid in een uitzendorganisatie.