OTTO Work Force

Sinds de oprichting van OTTO Work Force in 2000 zijn wij enorm snel gegroeid. Inmiddels zijn wij de grootste arbeidsbemiddelaar in Europa. Wij zijn wij altijd op zoek naar mensen die het verschil kunnen maken voor onze klanten. Daarnaast zoeken wij zelf ook de beste mensen om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Hou jij van een uitdaging en wil jij samen met ons het verschil maken? Lees dan snel verder. Op deze pagina leggen wij je namelijk uit wat het betekent om bij ons te komen werken en welke kansen dit biedt voor jouw carrière!

Doorgroeimogelijkheden
Wanneer jij kansen ziet in je carrière, geeft OTTO jou de ruimte. In veel functies bieden wij dan ook de mogelijkheid om door te groeien en stappen te maken. De juiste houding, volledige inzet en doorzettingsvermogen heb je hiervoor nodig!

Interesse?

Bekijk meteen onze vacatures!

Maak kennis met onze medewerkers.

Waarom werken ze bij OTTO Work Force?

Flexcoördinator

Als Flexcoördinator ben je de spil tussen de opdrachtgever en de flexmedewerker. Je draagt zorg voor het dagelijkse operationele proces op de werkvloer.

On-Site Specialist

De On-Site Specialist zorgt voor het effectief en efficiënt plannen van medewerkers bij de klant, de dagelijkse gang van zaken op de On-Site locatie, het klantcontact en de administratie rondom het verblijf van de flexmedewerker bij de klant, de locatie en OTTO Work Force.

On-Site Manager

De On-Site Manager is verantwoordelijk voor het dagelijks realiseren van flexibele en dynamische oplossingen op het gebied van flexibele arbeid bij de opdrachtgever. Daarnaast geef je leiding aan een team van On-Site Specialisten.

Fun factor

Ieder kwartaal komen alle stafmedewerkers in Nederland bij elkaar op een inspirerende locatie om het laatste nieuws en resultaten met elkaar te delen. Aan het einde van het jaar is dit in de vorm van een sfeervol kerstdiner.

We organiseren 4-wekelijks het OTTO Café, waar we gezellig de periode afsluiten op een inspirerende locatie in Nederland onder het genot van een borrel. Jaarlijks gaan wij op Teambuildingsweekend om elkaar nog beter te leren kennen en de internationale samenwerking te vieren. We zijn bijvoorbeeld al naar Istanbul en Barcelona geweest. Ook besteden we graag aandacht aan de funfactor in je werk want genieten hoort erbij!

 

Wil jij ook de fun factor ondervinden?

 

Bekijk meteen onze vacatures!

 

Maak kennis met Robert Kurzak, Operations Manager bij OTTO Work Force.

Heb je vragen voor Robert? Neem contact met hem op via 06-49 06 00 94.

OTTO Development Programma

Voor alle stafmedewerkers heeft OTTO het OTTO Development Programma gelanceerd. Hierin krijgen medewerkers de mogelijkheid mee te groeien met het bedrijf. Je krijgt coaching en trainingen van managers ‘on the job’, in-company training over communicatie, leiderschap en lean six sigma. Ook krijg je begeleiding van een externe coach die jouw individuele doelen en ontwikkeling ondersteund.

High Potentials

Jaarlijks krijgen tien ‘High Potentials’ de kans dieper aan de slag te gaan met het OTTO Development Porgramma. Hiervoor geldt een strenge selectieprocedure. De tien uitgekozen deelnemers representeren gezamenlijk alle afdelingen van de organisatie. Deze groep krijgt training over dezelfde onderwerpen, echter gaan zij dieper in op stof. Tevens voeren zij een tweetal projecten uit en buigen zij zich over de strategie. Van deze High Potentials wordt verwacht dat zij een verbindende factor zijn naar de rest van de organisatie. Wie weet bekleden ze in de toekomst wel een key positie bij OTTO!

De overige trainingen worden op basis van functie, vereiste kennis en in het kader van ontwikkeling ongoing aan onze medewerkers aangeboden.

Good Habitz

Alle medewerkers krijgen een account van Good Habitz, een online platform waar je onbeperkt kunt leren! Zij bieden toegang tot 95 online trainingen op het gebied van management, persoonlijke effectiviteit, communicatie, Office en commerciële vaardigheden.

BHV

In een aantal onderdelen van onze organisatie, dan met name de operationele functies, achten wij bedrijfshulpverlening erg belangrijk. Brandbestrijding, ontruiming en eerste hulp (inclusief AED) zijn de onderdelen die aan bod komen tijdens de cursussen die door externe partners worden gegeven.

RESPECT Kernwaarden

Ons bedrijf heeft 7 duidelijke kernwaarden, die samen en het woord RESPECT vormen. Alles valt of staat bij het respect dat wij voor onze medewerkers, voor onze klanten, voor elkaar en voor de wereld om ons heen hebben.

VIL-VCU

Alle medewerkers in de uitzendbranche met een leidinggevende functie dienen te beschikken over het diploma VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Door middel van een tweedaagse training worden ze opgeleid om vervolgens examen af te leggen over veiligheid en gezondheid in een uitzendorganisatie.

Trainingen

Wij bieden onze medewerkers veel trainingen. Denk hierbij aan taaltrainingen en bijvoorbeeld trainingen over specifieke software systemen. Daarnaast bieden we ook trainingen over specifieke regelgeving.

POP (Persoonlijk OntwikkelingPlan)

Naast bovenstaande trainingen kun je aan de slag met je Persoonlijk ontwikkelingplan. Hierin geef je aan welke ambities je hebt en samen met je leidinggevende ga je kijken hoe deze ambities een plek kunnen krijgen binnen OTTO. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden een deeltijd opleiding te volgen in combinatie met je werk, of om een ontwikkeltraject in te gaan om te groeien naar een hogere functie.

 

Wil jij je ook blijven ontwikkelen?

 

Bekijk meteen onze vacatures!

Maak kennis met Kasia Gurbala, Operations Manager bij OTTO Work Force.

Kasia vertelt over de studie die zij volgt naast haar baan en over haar verdere ontwikkeling bij OTTO Work Force. Heb je vragen voor Kasia? Neem contact met haar op via 06-49 06 00 87.