OTTO Work Force

Sinds de oprichting van OTTO Work Force in 2000 zijn wij enorm snel gegroeid. Inmiddels zijn wij de toonaangevende internationale arbeidsbemiddelaar in Europa, met een sterke positie op de Duitse, Nederlandse en Poolse markt. Als arbeidsbemiddelaar zijn wij altijd op zoek naar mensen die het verschil kunnen maken voor onze klanten. Daarnaast zoeken wij zelf ook de beste mensen om onze dienstverlening continu te verbeteren.

Wij zeggen zelf altijd: als je goed bent heeft het geen zin om te solliciteren, want wij nemen alleen de beste mensen aan. Bij OTTO ligt de lat altijd hoger, bij ons moet je elke dag het verschil maken. Hou jij van een uitdaging en wil jij samen met ons het verschil maken? Lees dan snel verder. Op deze pagina leggen wij je namelijk uit wat het betekent om bij ons te komen werken en welke kansen dit biedt voor jouw carrière!

Interesse?

Bekijk meteen onze vacatures!

Maak kennis met onze medewerkers.

Waarom werken ze bij OTTO Work Force?

Flexcoördinator

Als Flexcoördinator ben je de spil tussen de opdrachtgever en de flexmedewerker. Je draagt zorg voor het dagelijkse operationele proces op de werkvloer.

On-Site Specialist

De On-Site Specialist zorgt voor het effectief en efficiënt plannen van medewerkers bij de klant, de dagelijkse gang van zaken op de On-Site locatie, het klantcontact en de administratie rondom het verblijf van de flexmedewerker bij de klant, de locatie en OTTO Work Force.

On-Site Manager

De On-Site Manager is verantwoordelijk voor het dagelijks realiseren van flexibele en dynamische oplossingen op het gebied van flexibele arbeid bij de opdrachtgever. Daarnaast geef je leiding aan een team van On-Site Specialisten.

Operations Manager

De Operations Manager geeft leiding aan de stafmedewerkers die werkzaam zijn binnen een bepaalde Operations Unit. Daarnaast ben je operationeel- en resultaat verantwoordelijk voor alle klanten en medewerkers die zich in deze unit bevinden.

Recruiter

Als Recruiter ben je verantwoordelijk voor de werving & selectie, vraag en aanbod en het regelen van alle administratieve taken omtrent nieuwe flexmedewerkers.

Commercieel Medewerker Sales Support

De Commercieel Medewerker Sales Support draagt zorg voor telefonische acquisitie van nieuwe klanten en ondersteunt de Salesmanagers op administratief en commercieel vlak.

Maak kennis met Robert Kurzak, Operations Manager bij OTTO Work Force.

Heb je vragen voor Robert? Neem contact met hem op via 06-49 06 00 94.

Accountmanager

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en functioneren van de medewerkers werkzaam bij de klanten in een eigen te beheren klantenportefeuille.

Quality & Development Manager

De Quality & Development Manager draagt zorg voor het ontwikkelen van medewerkers binnen de operatie en verricht periodiek audits bij On-Site locaties om de kwaliteit van onze dienstverlening te toetsen en waar nodig te verbeteren.

Medewerker Operational Support

De Medewerker Operational Support ondersteunt de Operatie door het vervoer te optimaliseren en daarnaast de forecast in samenwerking met International Recruitment, Facility en de On-Site locaties af te stemmen.

Salesmanager

Als Salesmanager ben je verantwoordelijk voor het genereren van new business door accounts met potentie te benaderen en te bezoeken.

Werken op het hoofdkantoor

Naast operationele functies werken we met een groot aantal specialisten op het hoofdkantoor. Deze specialisten zorgen ervoor dat iedereen alle ingrediënten tot zijn of haar beschikking heeft om dagelijks weer het verschil te maken voor en bij onze klanten. Dus of je nou Accounting Specialist, Facturatie Medewerker of Marketing Manager bent, ook jij kunt bij OTTO iedere dag weer het verschil maken. Samen maken we de dienstverlening nog beter. Dus of je nou dagelijks rond loopt op de werkvloer bij onze opdrachtgever, of op het hoofdkantoor, samen maken we het verschil. Iedere dag weer.

Op ons hoofdkantoor hebben we de volgende afdelingen: Marketing- en Communicatie, Sales, Operational Support, Secretariaat, Personeels- en salarisadministratie, Facturatie, Finance, Business Control, ICT, HR, Safety & Control, Facility, Verzuim, Helpdesk & Opleidingen.

Maak kennis met Edith Hageman, Salesmanager bij OTTO Work Force.

Heb je vragen voor Edith? Neem contact met haar op via 06-52 33 71 16.

OTTO Development Programma

Voor alle stafmedewerkers heeft OTTO in september 2016 het OTTO Development Programma gelanceerd. Hierin krijgen medewerkers de mogelijkheid mee te groeien met het bedrijf. Je krijgt coaching en trainingen van managers ‘on the job’, in-company training over communicatie, leiderschap en lean six sigma. Ook krijg je begeleiding van een externe coach die jouw individuele doelen en ontwikkeling ondersteund.

High Potentials

Jaarlijks krijgen tien ‘High Potentials’ de kans dieper aan de slag te gaan met het OTTO Development Porgramma. Hiervoor geldt een strenge selectieprocedure. De tien uitgekozen deelnemers representeren gezamenlijk alle afdelingen van de organisatie. Deze groep krijgt training over dezelfde onderwerpen, echter gaan zij dieper in op stof. Tevens voeren zij een tweetal projecten uit en buigen zij zich over de strategie tot 2020. Van deze High Potentials wordt verwacht dat zij een verbindende factor zijn naar de rest van de organisatie. Wie weet bekleden ze in de toekomst wel een key positie bij OTTO!

De overige trainingen worden op basis van functie, vereiste kennis en in het kader van ontwikkeling ongoing aan onze medewerkers aangeboden.

Good Habitz

Alle medewerkers krijgen een account van Good Habitz, een online platform waar je onbeperkt kunt leren! Zij bieden toegang tot 95 online trainingen op het gebied van management, persoonlijke effectiviteit, communicatie, Office en commerciële vaardigheden.

BHV

In een aantal onderdelen van onze organisatie, dan met name de operationele functies, achten wij bedrijfshulpverlening erg belangrijk. Brandbestrijding, ontruiming en eerste hulp (inclusief AED) zijn de onderdelen die aan bod komen tijdens de cursussen die door externe partners worden gegeven.

SEU Uitzendmedewerker

Kennis van de uitzendbranche testen wij bij onze medewerkers door middel van het afleggen van het SEU (Stichting Examens Uitzendbranche) examen. De betreffende medewerkers krijgen een meerdaagse training en zijn vervolgens verplicht het SEU examen te behalen.

VIL-VCU

Alle medewerkers in de uitzendbranche met een leidinggevende functie dienen te beschikken over het diploma VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden). Door middel van een tweedaagse training worden ze opgeleid om vervolgens examen af te leggen over veiligheid en gezondheid in een uitzendorganisatie.

Intensieve taaltrainingen

Ook bieden wij Nederlandse en Engelse taaltrainingen op basisniveau aan voor onze medewerkers. De echte ambitieuze medewerkers komen in aanraking voor een individuele taaltraining op maat, bijvoorbeeld Zakelijk Nederlands.

Interne trainingen

Ook bieden we medewerkers interne trainingen in het kader van ontwikkeling. Zo worden er bijvoorbeeld trainingen gegeven over specifieke software systemen zoals Quintiq, PARIS, CRM, SAP, myOTTO of Insite. Daarnaast bieden we ook trainingen over specifieke regelgeving of uitleg over de loonstrook.

POP

Naast bovenstaande trainingen kun je aan de slag met je Persoonlijk ontwikkelingplan. Hierin geef je aan welke ambities je hebt en samen met je leidinggevende ga je kijken hoe deze ambities een plek kunnen krijgen binnen OTTO. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden een deeltijd opleiding te volgen in combinatie met je werk, of om een ontwikkeltraject in te gaan om te groeien naar een hogere functie.

Maak kennis met Kasia Gurbala, Operations Manager bij OTTO Work Force.

Kasia vertelt over de studie die zij volgt naast haar baan en over haar verdere ontwikkeling bij OTTO Work Force. Heb je vragen voor Kasia? Neem contact met haar op via 06-49 06 00 87.

Onze sterren

Maak kennis met onze succesverhalen!

Bij OTTO kennen we veel succesverhalen. De echte ambitieuze flexmedewerkers kunnen zelfs doorgroeien naar staffuncties en binnen OTTO hebben we veel doorgroeimogelijkheden.

Een stage bij OTTO Work Force
Ook voor een stage kan je bij ons terecht. Op de diverse afdelingen hebben we geregeld plekken vrij voor de echte ambitieuze studenten die veel willen leren. Denk je dat je past bij OTTO en wil jij tijdens je studie al dagelijks het verschil maken? Stuur een open sollicitatie naar career@ottoworkforce.eu en wie weet zien we je snel.

Doorgroeimogelijkheden
Wanneer jij kansen ziet in je carrière, geeft OTTO jou de ruimte. In veel functies bieden wij dan ook de mogelijkheid om door te groeien en stappen te maken. De juiste houding, 110% inzet en doorzettingsvermogen heb je hiervoor nodig!

Interesse?

Bekijk meteen onze vacatures!

Maak kennis met Lisa Lucassen, Tom Mulder en Clemence Verheijen. Drie ambitieuze studenten die na een stage bij ons uiteindelijk een vaste baan bij OTTO Work Force wisten te bemachtigen.

Heb je vragen voor Lisa? Neem contact met haar op via 06-25 69 59 93.
Heb je vragen voor Clemence? Neem contact met hem op via 06-49 06 00 29.